Rheumatoid arthritis kezelése a kínai gyógyászat módszereivel

2014 szeptembere óta rendszeresen járok akupunktúrára, nagyon jó tapasztalataim vannak a kezelésről. Alapbetegségem rheumatoid arthritis, amit 2008-ban diagnosztizáltak. A terápiás protokollokat betartva kezdődött a kezelés, előbb szájon át szedhető készítményekkel,ezt követően biológiai terápiával, amit injekciós formában kaptam/adtam be magamnak. 3 féle biológiai terápiás szert kaptam, az első készítményt 1,5 év után hatáscsökkenés miatt kellett abbahagyni. A 2. és a 3. szer olyan erős mellékhatásokat okozott, hogy el kellett hagyni. Több hónapon át nagy adag szteroidot, metotrexátot és rengeteg fájdalomcsillapítót szedtem. A fájdalmaim miatt nem tudtam gyógytornára, gyógymasszázsra járni, több alkalommal előfordult, hogy a munkahelyemre sem tudtam bemenni.

Ekkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom az akupunktúrát. A választásomat az határozta meg, hogy a rendelő a lakóhelyemhez nagyon közel található.

Az első alkalommal részletes tájékoztatást kaptam az akupunktúrás módszerekről, a várható hatásokról, illetve a doktornő javasolta a fonalbeültetéses módszert, amit nem ismertem, de örömmel elfogadtam. Lényege, hogy 3 hetenként kell kezelésre jönni, és a beültetett "fonalak" kb. 3 hétig fejtik ki fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és egyéb jótékony hatásukat, a szúrás helyétől függően.

A közel másfél év alatt fájdalmaim szinte megszűntek, ritkán, erős fronthatások vagy kimerítő stresszhelyzet esetén érzek izületi fájdalmat. Sokkal aktívabb lettem, életminőségem jelentősen javult. A szteroid adagomat sikerült napi 2-4 mg-ra csökkenteni, állandó dózisú metotrexát mellett. Fájdalomcsillapítóra nagyon ritkán van szükségem, tornászom, gyógymasszázsra járok, és megpróbálok egészségesen élni.

Biztatnék mindenkit, akinek erős izületi fájdalmai vannak, próbálja ki az akupunktúrát annak reményében, hogy megszabadulhat az állandó fájdalomtól és a mértéktelenül szedett fájdalomcsillapítók káros hatásaitól.

dr. Marosi Dóra

Amennyiben a fentiekhez hasonló tüneteket tapasztal, keressen fel minket!

További vélemények betegeinktől