Fogyókúra akupunktúrával

2016. 03. 08.

Az egészségtükör magazin készített interjút Dr. Karácsonyi Gyöngyvérrel.

A fogyókúrát az akupunktúrán belül is többféle módszerrel segíthetjük.

Mint szakértőnk magyarázza, a hagyományos akupunktúrás kezelés során a test különböző pontjaiba vékony, hajlékony tűket szúrnak, amelyeket 25-30 percig tartanak bent, miközben a beteg fekszik. Ezt a kezelést hetente 2 alkalommal célszerű végezni.

A tartós fültű leginkább azoknak való, akiken csupán néhány (egy-öt) felesleges kiló, úgynevezett bánatháj van. A kezelés során az orvos két-két aranyozott tűt szúr a fülünkbe. Működése azon alapul, hogy amikor megéhezünk, kissé meg kell nyomogatni a tűket, amelyek gyakorlatilag kioltják az éhségérzetet, illetve amikor leülünk az asztalhoz, a szokásosnál kevesebbet fogunk fogyasztani. Ezzel a módszerrel tíz nap alatt egy-másfél kilótól szabadulhatunk meg. Ez éppen elég, ennél gyorsabb fogyást semmilyen fogyókúrától nem érdemes várnunk.

A fonalbeültetés az akupunktúra speciális formája, amely során a kiválasztott mintegy 30 pontba egy tű segítségével felszívódó sebészi fonaldarabkákat szúrnak. Miközben felszívódnak, az 5-8 milliméteres fonaldarabkák stimulálják az adott pontot. Ehhez az eljáráshoz a páciensnek elég háromhetente megjelennie a rendelőben, mégis látványos és tartós eredményre számíthat.

Aki irtózik a tűk használatától, azoknak jó hír, hogy lágylézer segítségével is lehet fogyni. A lézerakupunktúrában tű helyett kis energiájú lézerfényt használnak a kiválasztott pontokban. Ez teljesen fájdalommentes, legfeljebb egy kis bizsergést érezhetünk. (Éppen ezért gyerekeknél is kiválóan használható, náluk persze elsősorban nem fogyókúrás céllal.)

Részlet Egészségtükör magazin cikkéből.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.